Seorang yang telah berlegar2 di dunia Internet sejak sekian lama, mencari hiburan alternatif untuk remaja sekarang yang main hentam sembrono dan tak ambil berat.. Dan yang lain2... anda boleh tambah2 sendiri tanpa unsur2 fitnah.. (sedang mencari2 ayat sesuai)
Adalah sukacita dimaklumkan bahwa website ini menyokong penuh industri nasyid dan sangat marah kepada mencemarkan industri ini.. Tapi, memandangkan kepada kadar ketersampaian yg terhad bagi kita untuk mencapai hiburan alternatif oleh masyarakat Muslim di negara2 barat, dan juga sikap suka berkongsi yg tinggi, wujudlah website ini.. AMARAN: Muhd Alfateh tidak bertanggungjawab sekiranya anda terkantoi di pasar2 malam ataupun di belakang lorong2 sedang menjual CD yg mengandungi lagu2 yg anda download di sini yg telah anda burn sebanyak mungkin..

Iman Band

Posted by Muhd Al-fateh Thursday, March 19, 2009


Kumpulan diberi name Iman Band... Terdiri daripada 4 orang yg bolehla tahan.. Album pertama keluar pada tahun 2005 yg bertajuk Just Remember.. Kumpulan yang tak banyak menggunakan instrument2 seperti gitar etc.. Kiranya masih asli kenasyidannya..

Lagi info kat Official Website ..

Nak download lagu diorang semestinya boleh kat blog yang lawa nih.. Ape lagi..

DOWNLOAD-Labbayk

DOWNLOAD-Rope of Allah

DOWNLOAD-Just Remember

DOWNLOAD-In God's Name

DOWNLOAD-Muhammad Mustafa

DOWNLOAD-Thank You Mother

DOWNLOAD-Why?

DOWNLOAD-Joyous Day

DOWNLOAD_ La ilaha Illallah

(PENTING: Maaf sekiranya terdapat link download yang tidak berfungsi. Jika berlaku begitu, TOLONGLAH maklumkan kepada saya samada di shoutbox atau di komen post. SEKIAN.

0 comments
Blog Widget by LinkWithin

Outlandish

English Nasheed
Pop, R&B, Hip Hop,

Sami Yusuf-Without You

English Nasheed
Pop, Techno, Pure Nahseed

Talib Al-Habib

Arabic Nasheed
Pure Nasheed

D-Clique

English Nasheed
Techno, Pop, Rap, R&B

Tashiru

Nasyid Indon
Pop, Balada, Indie, Acapella