Seorang yang telah berlegar2 di dunia Internet sejak sekian lama, mencari hiburan alternatif untuk remaja sekarang yang main hentam sembrono dan tak ambil berat.. Dan yang lain2... anda boleh tambah2 sendiri tanpa unsur2 fitnah.. (sedang mencari2 ayat sesuai)
Adalah sukacita dimaklumkan bahwa website ini menyokong penuh industri nasyid dan sangat marah kepada mencemarkan industri ini.. Tapi, memandangkan kepada kadar ketersampaian yg terhad bagi kita untuk mencapai hiburan alternatif oleh masyarakat Muslim di negara2 barat, dan juga sikap suka berkongsi yg tinggi, wujudlah website ini.. AMARAN: Muhd Alfateh tidak bertanggungjawab sekiranya anda terkantoi di pasar2 malam ataupun di belakang lorong2 sedang menjual CD yg mengandungi lagu2 yg anda download di sini yg telah anda burn sebanyak mungkin..

Band of Muslim Artist- Freedom Will Come

Posted by Muhd Alfateh- Syeikhul Hira' Friday, October 9, 2009


Pertama sekali, maaf atas keterlewatan kerana sebab tertentu yg tak dapat dielakkan... Apa2 pon, kali ini lagu baru untuk anda semue download..... Seperti tajuk, lagu kali ini adalah gandingan antara artist2 Muslim diketuai Zain Bhikha daripada pelbagai genre yang bekerjasama mencipta dan menyanyikan lagu bertajuk "Freedom Will Come" dalam 4 versi.. Berikut adalah lagu.. klik untuk download...

DOWNLOAD- Freedom Will Come (German)-Music
DOWNLOAD-
Freedom Will Come (German)-Percussion
DOWNLOAD- Freedom Will Come (English)-Music
DOWNLOAD- Freedom Will Come (English)-Percussion

Versi English lagu ini dinyanyikan oleh Zain Bhikha, Khalil Ismail, Abd Malik Ahmad, dan Umar Abdullah... Versi German pula Zain Bhikha dan Mellow Mark... Pecahan percussion dan music pula adalah sifat tolak ansur kepada musyaddidin yg masih menolak music dlm Islam..

Website Rasmi
(PENTING: Maaf sekiranya terdapat link download yang tidak berfungsi. Jika berlaku begitu, TOLONGLAH maklumkan kepada saya samada di shoutbox atau di komen post. SEKIAN.

0 comments
Blog Widget by LinkWithin

Outlandish

English Nasheed
Pop, R&B, Hip Hop,

Sami Yusuf-Without You

English Nasheed
Pop, Techno, Pure Nahseed

Talib Al-Habib

Arabic Nasheed
Pure Nasheed

D-Clique

English Nasheed
Techno, Pop, Rap, R&B

Tashiru

Nasyid Indon
Pop, Balada, Indie, Acapella