Seorang yang telah berlegar2 di dunia Internet sejak sekian lama, mencari hiburan alternatif untuk remaja sekarang yang main hentam sembrono dan tak ambil berat.. Dan yang lain2... anda boleh tambah2 sendiri tanpa unsur2 fitnah.. (sedang mencari2 ayat sesuai)
Adalah sukacita dimaklumkan bahwa website ini menyokong penuh industri nasyid dan sangat marah kepada mencemarkan industri ini.. Tapi, memandangkan kepada kadar ketersampaian yg terhad bagi kita untuk mencapai hiburan alternatif oleh masyarakat Muslim di negara2 barat, dan juga sikap suka berkongsi yg tinggi, wujudlah website ini.. AMARAN: Muhd Alfateh tidak bertanggungjawab sekiranya anda terkantoi di pasar2 malam ataupun di belakang lorong2 sedang menjual CD yg mengandungi lagu2 yg anda download di sini yg telah anda burn sebanyak mungkin..

D-Clique... Duo yg tak Popular (di Malaysia)

Posted by Muhd Al-fateh Tuesday, September 15, 2009


Kali ini, aku teringin pulak nak kenalkan kat korang satu kumpulan yang aku jamin korang tak pernah kenal. Aku pun baru kenal tahun ini, melalui sorang ikhwah kt blog aku, syukran jazilan kt die (aku pun dh x igt name.hehehe..). Kumpulan terdiri daripada dua orang je, tapi perghh!! korang tak dengar lagi lagu diorang... Memang maut aku cakap..

Motif utama penubuhan diorang adalah untuk memberikan medium kpd orang islam untuk berhibur cara islam. Bak kata lagu tema Akademi Nasyid, "berhibur tiada salahnya, cuma gaya dan caranya". Jadi, aku tak banyak nak bebelkan tentang duo ini. Sebelum itu, dua orang ini ialah...

Jawad

dan juga.....Akbar

Kalau korang nak tahu lebih lanjut, pgilah kt website rasmi diorang...


D-Clique
Dah puas dengar pengenalan aku, sekarang masa untuk download!!

Better Dayz

Stand Tall

Responsiblity

Pray With Me

Please
The Captains Prayer(PENTING: Maaf sekiranya terdapat link download yang tidak berfungsi. Jika berlaku begitu, TOLONGLAH maklumkan kepada saya samada di shoutbox atau di komen post. SEKIAN.

0 comments
Blog Widget by LinkWithin

Outlandish

English Nasheed
Pop, R&B, Hip Hop,

Sami Yusuf-Without You

English Nasheed
Pop, Techno, Pure Nahseed

Talib Al-Habib

Arabic Nasheed
Pure Nasheed

D-Clique

English Nasheed
Techno, Pop, Rap, R&B

Tashiru

Nasyid Indon
Pop, Balada, Indie, Acapella